KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Świetlica

ŚWIETLICA SZKOLNA ZAPRASZA

od poniedziałku do piątku

w godz. 7.00 do  17.00

Zapisy dzieci do świetlicy szkolnej odbywają się przed rozpoczęciem roku szkolnego, tj. do dn. 20 sierpnia. W indywidualnych przypadkach istnieje możliwość zapisania dziecka w trakcie roku szkolnego.

Rodzice zgłaszając dziecko do świetlicy wypełniają stosowne formularze ( do pobrania w zakładce DOKUMENTY), które przekazują  do sekretariatu szkoły. Pierwszeństwo korzystania z opieki świetlicowej mają dzieci, które ze względu na czas pracy ich Rodziców muszą dłużej przebywać w szkole.

Zależy nam, aby świetlica była dla naszych podopiecznych miejscem odpoczynku i  relaksu, ale także miejscem rozwijania zainteresowań . Dokładamy starań, by dzieci spędzały tu czas aktywnie i kreatywnie, w atmosferze wzajemnej życzliwości i zrozumienia.

Bezpośrednio po zajęciach szkolnych dajemy dzieciom przestrzeń do spontanicznych zabaw zgodnie z ich upodobaniami. Zabawy te maja wiele zalet:  uczą wytrwałości, koleżeństwa, współpracy, przyjaźni, solidarności i przede wszystkim pobudzają naturalną kreatywność. Sala zabaw jest miejscem uwielbianym przez nasze dzieci, wyzwala w nich niewyczerpane  pokłady energii i pomysłów.

Swoim wychowankom oferujemy zajęcia tematyczne: plastyczne, czytelnicze, sportowe i komputerowe . Organizujemy konkursy plastyczne, uroczystości o charakterze rodzinnym, a w sposób szczególny spędzamy dni wyjątkowe, np. Dzień Kropki, Walentynki, Dzień  Życzliwości.

Dzieci przebywające w świetlicy mają także czas przeznaczony na naukę własną.

Polecaną przez nas i jednocześnie ulubioną przez dzieci formą aktywności są zabawy i gry ruchowe. Dbamy o to, aby tego typu zajęć nie zabrakło w codziennym rozkładzie dnia. Nasi wychowankowie korzystają wówczas sali gimnastycznej, a przy sprzyjającej pogodzie organizujemy zajęcia rekreacyjne na świeżym powietrzu. Korzystamy z boiska szkolnego, przyszkolnego tarasu i terenu zieleni.

W czasie pobytu w świetlicy uczymy dzieci współdziałania w zespole, nawiązywania prawidłowych relacji koleżeńskich, tolerancji i empatii.