24.11.2025 r. poniedziałek | Zupa ogórkowa – składniki: ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, por, sól, śmietana 18%, ogórki kwaszone ,porcja rosołowa, koperek, chleb pszenny (mąka żytnia i pszenna, drożdże, woda, kwas naturalny) Makaron, kurczak w sosie dyniowym z mini marchewką – składniki: makaron z mąki durum, filet z kurczaka, przyprawy, cebula, olej rzepakowy, mleko kokosowe, marchew mini, mąka pszenna, śmietana 31%, dynia mrożona, Lemoniada z miodem (miód)
|
25.11.2025 r. wtorek | Zupa pomidorowa z makaronem- składniki: koncentrat pomidorowy 30%, marchew, pietruszka, seler, por, nać pietruszki, makaron z mąki pszennej – durum, śmietana, porcja rosołowa Ziemniaki z koperkiem, kotlet mielony – składniki: łopatka wieprzowa, olej rzepakowy, sól, pieprz naturalny, ziemniaki, jaja, bułka tarta/mąka kukurydziana Surówka z białej kapusty – składniki: kapusta biała, marchew, ogórek kiszony, jabłka, koperek, oliwa z oliwek Mandarynka Sok naturalny 100% jabłko-wiśnia
|
26.11.2025 r. środa | Krupnik z kaszy – składniki: kasza jęczmienna, marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki, nać pietruszki, sól, porcja rosołowa Pierogi z mięsem i pieczarkami – składniki: woda, mąka pszenna, sól, farsz: mięso wieprzowe gotowane, pieczarka, cebula, warzywa, seler, gluten, przyprawy Fasolka gotowana z masełkiem- składniki: fasola szparagowa żółta i zielona, masło ekstra, Herbatka porzeczkowa z cukrem trzcinowym
|
27.11.2025r. czwartek | Zupa fasolowa - składniki: fasola drobna, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, por, nać pietruszki, mąka pszenna, boczek wędzony, cebula chleb wieloziarnisty (mąka pszenna, mąka żytnia, słód naturalnie palony, drożdże, słonecznik, płatki owsiane, siemię lniane) Ryż, indyk w sosie słodko-kwaśnym - składniki: ryż paraboliczny, filet z indyka, ananas konserwowy, ketchup, pulpa pomidorowa, papryka czerwona, marchewka mini, olej rzepakowy, cebula, masło roślinne, mąka pszenna/ mąka ziemniaczana Sok naturalny100% jabłko-gruszka
|
28.11.2025r. piątek | Koperkowa z ryżem - składniki: koperek, ryż, marchew, pietruszka, seler, por, sól, porcja rosołowa, śmietana Ziemniaki z koperkiem, ryba smażona - składniki: filet z miruny b/s, jaja, mąka pszenna/mąka kukurydziana, bułka tarta, olej rzepakowy, ziemniaki, sól nisko-sodowana, pieprz cytrynowy Surówka z kapusty kiszonej - składniki: kapusta kiszona, marchew, cukier trzcinowy, oliwa z oliwek Mus owocowy – składniki:puree jabłkowe 60%, puree bananowe 20%, puree truskawkowe 20%, witamina C Kompot owoce leśne z cukrem trzcinowym
|