Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

od 03.11.2025 r. do 07.11.2025 r.

Data i dzień tygodnia

Jadłospis

03.11.2025 r.

poniedziałek

  • Krupnik chłopski – składniki: kasza jęczmienna pęczak, marchew, pietruszka, seler, porziemniaki ,cebula,  sól niskosodowa, porcja rosołowa, nać pietruszki, boczek wędzony, kiełbasa sołtysa (mięso wieprzowe, mąka ziemniaczana, białko sojowe, czosnek) 

  • Makaron, kurczak w sosie  serowo – brokułowym z mini marchewką – składniki: makaron z mąki durum, filet z kurczaka, olej  rzepakowy, ser żółty i topiony, brokuły mrożone, marchew mini, mąka pszenna/ mąka ziemniaczana, śmietana, cebula, 

  • Herbatka miętowa  z cukrem trzcinowym 

04.11.2025 r.

wtorek

  • Zupa szczawiowo-szpinakowa z ryżem i jajkiem– składniki: szczaw konserwowy, szpinak mrożony, marchew, pietruszka, seler, por, sól, śmietana, ryż, jaja, porcja rosołowa 

  • Ziemniaki z koperkiem, kotlet pożarski – składniki: filet z kurczaka, olej rzepakowy, cebula, sól niskosodowa, pieprz naturalny, ziemniaki, jaja, bułka pszenna Mizeria - składniki: ogórek zielony z jogurtem greckim 

  • Kompot ze śliwek z cukrem trzcinowym 

05.11.2025 r.

środa

  • Zupa porowa z ziemniakami -  składniki: porcja rosołowa, por, marchew, pietruszka, seler, cebula, sól, śmietana 18%, ziemniaki 

  • Kasza gryczana, gulasz wieprzowy - składniki: łopatka/szynka wieprzowa, kasza gryczana, olej rzepakowy, sól niskosodowa, pieprz naturalny, cebula przyprawy (papryka słodka, cebula, tymianek, czosnek, rozmaryn,  majeranek, oregano), mąka pszenna/mąka kukurydziana 

  • Surówka z kapusty czerwonej - składniki: kapusta czerwona, jabłka, majonez (jaja, musztarda (gorczyca)), 

  • Sok naturalny gruszka

06.11.2025r.

czwartek

  • Rosół drobiowy- wołowy z makaronem-  składniki: marchew, pietruszka, seler, por, nać pietruszki, makaron (mąka pszenna, jaja, woda)porcja rosołowa z kurczaka i indyka, szponder wołowy 

  • Ziemniaki z koperkiem, pieczony   kurczak – składniki: pałka z kurczaka, olej rzepakowy, sól, pieprz naturalny, ziemniaki, przyprawa do kurczaka (papryka słodka, cebula, tymianek, czosnek, rozmaryn,  majeranek, oregano) 

  • Fasolka gotowana - składniki: fasola szparagowa żółta i zielona, masło ekstra 

  • Mus owocowy – składniki: puree jabłkowe 60%, puree bananowe 20%, puree truskawkowe 20%, witamina C 

  • Kompot owoce leśne z cukrem trzcinowy 

07.11.2025r.

piątek

  • Zupa cygańska- składniki: kiełbasa iejska( mięso wieprzowe, mąka ziemniaczana, białko sojowe, czosnek), cebula, koncentrat pomidorowy 30%, olej rzepakowy, pieczarka, mąka pszenna, przyprawy, sól nisko-sodowana, ziemniaki , papryka czerwona, fasola czerwona,  
  • Kluski  leniwe z masłem – składniki: mąka pszenna, ziemniaki, olej rzepakowy, ser biały, masło ekstra ( śmietanka) 
  • Marchewka z jabłkiem i jogurtem – składniki: marchew, jabłka, cukier trzcinowy, jogurt naturalny (mleko) 
  • Kompot owoce leśne z cukrem trzcinowy 
  • Sok naturalny jabłko-gruszka 

Szkoła zastrzega sobie prawo do niewielkich modyfikacji w jadłospisie