Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

od 16.12.2024 r. do 20.12.2024 r.

Data i dzień tygodnia

Jadłospis

16.12.2024 r.

poniedziałek

  • Zupa koperkowa z ziemniakami – składniki : ziemniaki, koperek zielony, marchew, pietruszka, seler, por, sól, śmietana 18% (mleko), porcja rosołowa drobiowa
  • Makaron - spaghetti z mięsem w sosie pomidorowym  i serem żółtym – składniki: makaron z mąki durum i  mąki pszennej/mąka ziemniaczana, łopatka wieprzowa, sos pomidorowo - ziołowy, koncentrat pomidorowy 30% cebula, ser żółty(mleko), majeranek, bazylia suszona, marchew
  • Kompot z owoców leśnych- składniki : porzeczka czarna, czerwona, jeżyny, maliny, truskawka z  cukrem trzcinowym

17.12.2024 r.

wtorek

  • Zupa pomidorowa z ryżem  -  składniki: ryż, koncentrat pomidorowy 30%, śmietana 18%,marchew, pietruszka, seler, por, sól nisko-sodowana, porcja rosołowa, nać pietruszki
  • Ziemniaki z koperkiem, pieczony kurczak – składniki: pałka z kurczaka, olej rzepakowy, sól niskosodowa, pieprz naturalny, ziemniaki, przyprawa do kurczaka (papryka słodka, cebula, tymianek, czosnek, rozmaryn,  majeranek, oregano)
  • Sałata - składniki : sałata masłowa, śmietana 12% (mleko)
  • Kompot truskawkowy z cukrem trzcinowym

18.12.2024 r.

środa

  • Krupnik z kaszy – składniki : kasza jęczmienna, marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki, nać pietruszki, sól, porcja rosołowa
  • Pierogi z mięsem  i pieczarkami– składniki : woda, mąka pszenna, sól. Farsz : mięso wieprzowe gotowane, pieczarki, cebula, warzywa, seler, gluten, przyprawy
  • Surówka z kapusty białej – składniki: kapusta biała, marchew, ogórek kiszonego, rzodkiewka,  kukurydza, majonez (jaja, musztarda, gorczyca)
  • Herbata miętowa z cytryną

19.12.2024 r.

czwartek

  • Zalewajka  – składniki : barszcz biały – składniki: woda, mąka żytnia, mąka pszenna, czosnek , sól, śmietana 18%, kiełbasa śląska(mięso wieprzowe, mąka ziemniaczana, białko sojowe, czosnek),mąka pszenna , boczek wędzony, ziemniaki, cebula
  • chleb pszenny -składniki : (mąka żytnia i pszenna, drożdże, woda, kwas naturalny)
  • Ryż paraboliczny, gyros z fileta kurczaka– składniki : ryż paraboliczny, filet z kurczaka, przyprawy((papryka słodka, cebula , tymianek, czosnek, rozmaryn,  majeranek, oregano),olej  rzepakowy, masło roślinne, przyprawa curry
  • Bukiet warzyw gotowany - składniki : brokuł, kalafior, marchew mini, fasolka szparagowa ,sos :  oliwa z oliwek , sos  grecki, miód pszczeli
  • Sok jabłko-gruszka

20.12.2024 r.

piątek

  • Zupa pieczarkowa -  składniki: pieczarki, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, sól niskosodowa, porcja rosołowa, makaron łazanki(mąka pszenna),śmietana 18%,
  • Ziemniaki z koperkiem, ryba smażona -  składniki : filet z miruny b/s, jaja, mąka pszenna/mąka kukurydziana, bułka tarta, olej rzepakowy, ziemniaki, sól nisko-sodowana
  • Surówka z kapusty kwaszonej – składniki : kapusta kwaszona, marchew, cukier trzcinowy, oliwa z oliwek
  • Herbata z owoców leśnych- składniki : dzika róża, jabłka, hibiskus, czarna jarzębina, jeżyna, aronia , cukier trzcinowy

Szkoła zastrzega sobie prawo do niewielkich modyfikacji w jadłospisie