Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

od 24.11.2025 r. do 28.11.2025 r.

Data i dzień tygodnia

Jadłospis

24.11.2025 r.

poniedziałek

  • Zupa ogórkowa  – składniki: ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, por, sól, śmietana 18%, ogórki kwaszone ,porcja rosołowa, koperek, chleb pszenny  (mąka żytnia i pszenna, drożdże, woda, kwas naturalny)

  • Makaron, kurczak w sosie dyniowym z mini marchewką – składniki: makaron z mąki durum, filet z kurczaka, przyprawy, cebula, olej  rzepakowy, mleko kokosowe, marchew mini, mąka pszenna, śmietana 31%, dynia mrożona,

  • Lemoniada z miodem (miód)

25.11.2025 r.

wtorek

  • Zupa pomidorowa z makaronem-  składniki: koncentrat pomidorowy 30%, marchew, pietruszka, seler, por, nać pietruszki, makaron z  mąki pszennej – durum, śmietana, porcja rosołowa

  • Ziemniaki z koperkiem, kotlet mielony – składniki: łopatka wieprzowa, olej rzepakowy, sól, pieprz naturalny, ziemniaki, jaja, bułka tarta/mąka kukurydziana

  • Surówka z białej kapusty – składniki: kapusta biała, marchew, ogórek kiszony, jabłka, koperek, oliwa z oliwek

  • Mandarynka

  • Sok naturalny 100%  jabłko-wiśnia

26.11.2025 r.

środa

  • Krupnik z kaszy – składniki: kasza jęczmienna, marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki, nać pietruszki, sól, porcja rosołowa

  • Pierogi z mięsem i pieczarkami – składniki: woda, mąka pszenna, sól, farsz: mięso wieprzowe gotowane, pieczarka, cebula, warzywa, seler, gluten, przyprawy

  • Fasolka gotowana z masełkiem- składniki: fasola szparagowa żółta i zielona, masło ekstra

  • Herbatka porzeczkowa z cukrem trzcinowym

27.11.2025r.

czwartek

  • Zupa fasolowa - składniki: fasola drobna, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, por, nać pietruszki,  mąka pszenna, boczek wędzony, cebula chleb wieloziarnisty (mąka pszenna, mąka żytnia, słód naturalnie palony, drożdże, słonecznik, płatki owsiane, siemię lniane)

  • Ryż, indyk w sosie słodko-kwaśnym - składniki: ryż paraboliczny, filet z indyka, ananas konserwowy, ketchup, pulpa pomidorowa, papryka czerwona, marchewka mini, olej rzepakowy, cebula, masło roślinne, mąka pszenna/ mąka ziemniaczana

  • Sok naturalny100% jabłko-gruszka

28.11.2025r.

piątek

  • Koperkowa z ryżem -  składniki: koperek, ryż, marchew, pietruszka, seler, por, sól, porcja rosołowa, śmietana

  • Ziemniaki z koperkiem, ryba smażona -  składniki: filet z miruny b/s, jaja, mąka pszenna/mąka kukurydziana, bułka tarta, olej rzepakowy, ziemniaki, sól nisko-sodowana, pieprz cytrynowy

  • Surówka z kapusty kiszonej - składniki: kapusta kiszona, marchew, cukier trzcinowy, oliwa z oliwek

  • Mus owocowy – składniki:puree jabłkowe 60%, puree bananowe 20%, puree truskawkowe 20%, witamina C

  • Kompot owoce leśne z cukrem trzcinowym

Szkoła zastrzega sobie prawo do niewielkich modyfikacji w jadłospisie