03.03.2025 r. poniedziałek | - Zupa z fasoli szparagowej z ziemniakami - składniki: fasolka szparagowa zielona, marchew, pietruszka, seler, por, sól, nać pietruszki, ziemniaki, śmietana, porcja drobiowa
- Makaron - spaghetti z mięsem w sosie pomidorowym i serem żółtym – składniki: makaron z mąki durum i mąki pszennej/mąka ziemniaczana, łopatka wieprzowa, sos pomidorowo - ziołowy, koncentrat pomidorowy 30% cebula, ser żółty(mleko), majeranek, bazylia suszona, marchew
- Kompot wieloowocowy - składniki: jabłka, śliwka, wiśnia, czarna i czerwona porzeczka, agrest, aronia, brzoskwinia, cukier trzcinowy
|
04.03.2025 r. wtorek | - Rosół drobiowy z makaronem - składniki: marchew, pietruszka, seler, por, nać pietruszki, makaron (mąka pszenna, jaja, woda), porcja rosołowa z kurczaka i indyka,
- Ziemniaki z koperkiem, kotlet schabowy panierowany – składniki: schab wieprzowy, jaja, olej rzepakowy, sól, pieprz naturalny, ziemniaki, olej rzepakowy, mąka pszenna, bułka tarta/mąka kukurydziana, sól nisko-sodowana
- Surówka z kapusty pekińskiej – składniki: kapusta pekińska, marchew, ogórek zielony, kukurydza, sos grecki, oliwa z oliwek
- Herbatka owoce leśne z cukrem trzcinowym
|
05.03.2025 r. środa | - Zupa jarzynowa z ziemniakami - składniki: marchew, pietruszka, seler, por, sól, nać pietruszki, ziemniaki, mąka pszenna, kalafior, fasolka szparagowa, kapusta biała, porcja rosołowa, śmietana (mleko)
- Pampuchy z sosem truskawkowym – składniki: pampuchy (woda, mąka pszenna, sól, olej rzepakowy, cukier trzcinowy, mleko, jaja, drożdże), truskawki mrożone, śmietana, jogurt naturalny grecki 10%
- Napój z soku z cytryny i miodu
|
06.03.2025 r. czwartek | - Zalewajka – składniki: barszcz biały – składniki: woda, mąka żytnia, mąka pszenna, czosnek, sól, śmietana 18%, kiełbasa śląska (mięso wieprzowe, mąka ziemniaczana, białko sojowe, czosnek), mąka pszenna, boczek wędzony, ziemniaki, cebula
- Kasza pęczak, pulpety drobiowe w sosie pomidorowym – składniki: mąka pszenna, filet z kurczaka, cebula, przyprawy do mięsa: (papryka słodka, cebula , tymianek, czosnek, rozmaryn, majeranek, oregano), jaja, bułka pszenna, koncentrat pomidorowy
- Surówka z ogórka kwaszonego, marchwi, cebuli z oliwą z oliwek
- Kompot wiśniowy z cukrem trzcinowym
|
07.03.2025 r. piątek | - Zupa z dyni - składniki: dynia mrożona, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, sól, śmietana, makaron, mleczko kokosowe, przyprawy(imbir, gałka muszkat., curry,cynamon)
- Ziemniaki, ryba smażona - składniki: filet z miruny, jaja, mąka pszenna, bułka tarta, olej rzepakowy, ziemniaki, sól nisko-sodowana
- Surówka z kapusty kwaszonej - składnik: kapusta kwaszona, marchew, cukier trzcinowy, oliwa z oliwek
- Herbatka malinowa z cukrem trzcinowym
|