03.11.2025 r. poniedziałek | Krupnik chłopski – składniki: kasza jęczmienna pęczak, marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki ,cebula, sól niskosodowa, porcja rosołowa, nać pietruszki, boczek wędzony, kiełbasa sołtysa (mięso wieprzowe, mąka ziemniaczana, białko sojowe, czosnek) Makaron, kurczak w sosie serowo – brokułowym z mini marchewką – składniki: makaron z mąki durum, filet z kurczaka, olej rzepakowy, ser żółty i topiony, brokuły mrożone, marchew mini, mąka pszenna/ mąka ziemniaczana, śmietana, cebula, Herbatka miętowa z cukrem trzcinowym
|
04.11.2025 r. wtorek | Zupa szczawiowo-szpinakowa z ryżem i jajkiem– składniki: szczaw konserwowy, szpinak mrożony, marchew, pietruszka, seler, por, sól, śmietana, ryż, jaja, porcja rosołowa Ziemniaki z koperkiem, kotlet pożarski – składniki: filet z kurczaka, olej rzepakowy, cebula, sól niskosodowa, pieprz naturalny, ziemniaki, jaja, bułka pszenna Mizeria - składniki: ogórek zielony z jogurtem greckim Kompot ze śliwek z cukrem trzcinowym
|
05.11.2025 r. środa | Zupa porowa z ziemniakami - składniki: porcja rosołowa, por, marchew, pietruszka, seler, cebula, sól, śmietana 18%, ziemniaki Kasza gryczana, gulasz wieprzowy - składniki: łopatka/szynka wieprzowa, kasza gryczana, olej rzepakowy, sól niskosodowa, pieprz naturalny, cebula przyprawy (papryka słodka, cebula, tymianek, czosnek, rozmaryn, majeranek, oregano), mąka pszenna/mąka kukurydziana Surówka z kapusty czerwonej - składniki: kapusta czerwona, jabłka, majonez (jaja, musztarda (gorczyca)), Sok naturalny gruszka
|
06.11.2025r. czwartek | Rosół drobiowy- wołowy z makaronem- składniki: marchew, pietruszka, seler, por, nać pietruszki, makaron (mąka pszenna, jaja, woda), porcja rosołowa z kurczaka i indyka, szponder wołowy Ziemniaki z koperkiem, pieczony kurczak – składniki: pałka z kurczaka, olej rzepakowy, sól, pieprz naturalny, ziemniaki, przyprawa do kurczaka (papryka słodka, cebula, tymianek, czosnek, rozmaryn, majeranek, oregano) Fasolka gotowana - składniki: fasola szparagowa żółta i zielona, masło ekstra, Mus owocowy – składniki: puree jabłkowe 60%, puree bananowe 20%, puree truskawkowe 20%, witamina C Kompot owoce leśne z cukrem trzcinowy
|
07.11.2025r. piątek | - Zupa cygańska- składniki: kiełbasa iejska( mięso wieprzowe, mąka ziemniaczana, białko sojowe, czosnek), cebula, koncentrat pomidorowy 30%, olej rzepakowy, pieczarka, mąka pszenna, przyprawy, sól nisko-sodowana, ziemniaki , papryka czerwona, fasola czerwona,
- Kluski leniwe z masłem – składniki: mąka pszenna, ziemniaki, olej rzepakowy, ser biały, masło ekstra ( śmietanka)
- Marchewka z jabłkiem i jogurtem – składniki: marchew, jabłka, cukier trzcinowy, jogurt naturalny (mleko)
- Kompot owoce leśne z cukrem trzcinowy
- Sok naturalny jabłko-gruszka
|