Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

od 18.11.2024 r. do 22.11.2024 r.

Data i dzień tygodnia

Jadłospis

18.11.2024 r.

poniedziałek

  • Zupa ogórkowa  – składniki : ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, por, sól, śmietana 18%(mleko), ogórki kwaszone, porcja rosołowa, koperek,
  • chleb pszenny – składniki: mąka żytnia i pszenna, drożdże, woda, kwas naturalny
  • Makaron - spaghetti z mięsem w sosie pomidorowym  i serem żółtym – składniki: makaron z mąki durum i  mąki pszennej/mąka ziemniaczana, łopatka wieprzowa, sos pomidorowo - ziołowy, koncentrat pomidorowy 30% cebula, ser żółty(mleko), majeranek, bazylia suszona, marchew
  • Kompot z owoców leśnych- składniki : porzeczka czarna, czerwona, jeżyny, maliny, truskawka z  cukrem trzcinowym

19.11.2024 r.

wtorek

  • Zupa koperkowa z ryżem – składniki : ziemniaki, koperek zielony, marchew, pietruszka, seler, por, sól, śmietana 18% (mleko), porcja rosołowa drobiowa
  • Ziemniaki z koperkiem, kotlet panierowany z fileta  kurczaka   – składniki : filet z kurczaka, olej rzepakowy, sól, pieprz naturalny, ziemniaki, jaja, bułka tarta/mąka kukurydziana
  • Sałata  : składniki – sałata masłowa, śmietana 18% ,jogurt grecki  10%  (mleko)                                                              
  • Sok jabłko-wiśnia

20.11.2024 r.

środa

  • Zupa jarzynowa z ziemniakami – składniki :  marchew, pietruszka, seler, por, sól, nać pietruszki, ziemniaki, mąka pszenna, kalafior, fasolka, kapusta biała , porcja rosołowa
  • Kasza, pieczeń z wieprzowiny w sosie  – składniki :  szynka wieprzowa, olej rzepakowy, sól, pieprz naturalny,mąka pszenna/mąka ziemniaczana,  kasza jęczmienna, cebula, przyprawy((papryka słodka, cebula , tymianek, czosnek, rozmaryn,  majeranek, oregano)
  • Surówka z pora, jabłka marchwi i z majonezem -  składniki : por, jabłka, marchew ,ogórek konserwowy, majonez((jaja, musztarda(gorczyca)
  • Herbata malinowa

21.11.2024 r.

czwartek

  • Zupa pomidorowa z makaronem-  składniki : koncentrat pomidorowy 30%, marchew, pietruszka, seler, por, nać pietruszki, makaron z  mąki pszennej – durum,  śmietana, porcja rosołowa
  • Ziemniaki z koperkiem, pieczony kurczak – składniki: pałka z kurczaka, olej rzepakowy, sól niskosodowa, pieprz naturalny, ziemniaki, przyprawa do kurczaka (papryka słodka, cebula, tymianek, czosnek, rozmaryn,  majeranek, oregano)
  • Surówka z kapusty białej – składniki: kapusta biała, marchew, ogórek kiszonego, papryki czerwonej, kukurydza, majonez (jaja, musztarda, gorczyca)
  • Kompot truskawkowy

22.11.2024 r.

piątek

  • Zupa gulaszowa- składniki : szynka wieprzowa, cebula, koncentrat pomidorowy 30%, olej rzepakowy, pieczarka, śmietana 18%(mleko), mąka pszenna, przyprawy, sól nisko-sodowana, ziemniaki , papryka czerwona
  •  chleb wieloziarnisty((mąka pszenna, mąka żytnia, słód naturalnie palony, drożdże, słonecznik, płatki owsiane, siemię lniane)                                                            
  • Pampuchy z sosem truskawkowym – składniki : pampuchy( woda, mąka pszenna, sól, olej rzepakowy, cukier trzcinowy, mleko, jaja, drożdże), truskawki mrożone, śmietana, jogurt naturalny grecki 10%
  • Napój z mięty, cytryny i cukrem trzcinowym

Szkoła zastrzega sobie prawo do niewielkich modyfikacji w jadłospisie