17.11.2025 r. poniedziałek | - Zupa ziemniaczana – składniki: marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki , sól, porcja rosołowa, mąka pszenna/mąka ziemniaczana, śmietana, kiełbasa zwyczajnamięso wieprzowe, mąka ziemniaczana, białko sojowe, czosnek),
- chleb wieloziarnisty ((mąka pszenna, mąka żytnia, słód naturalnie palony, drożdże, słonecznik, płatki owsiane, siemię lniane)
- Ryż paraboliczny, gyros z fileta kurczaka – składniki: ryż paraboliczny, filet z kurczaka, przyprawy (papryka słodka, cebula, tymianek, czosnek, rozmaryn, majeranek, oregano, curry), olej rzepakowy, masło extra (mleko)
- Bukiet warzyw gotowanych - składniki: brokuł, kalafior, marchew mini, fasolka szparagowa, sos: oliwa z oliwek, sos grecki, miód pszczeli
- Kompot ze śliwek z cukrem trzcinowym
|
18.11.2025 r. wtorek | - Zupa grysikowa na rosole - składniki: kasza manna, marchew, pietruszka, seler, por, sól, porcja rosołowa, nać pietruszki
- Ziemniaki z koperkiem, kotlet schabowy – składniki: schab wieprzowy, jaja, olej rzepakowy, sól, pieprz naturalny, ziemniaki, olej rzepakowy, mąka pszenna,/mąka kukurydziana, bułka tarta, sól nisko-sodowana,
- Surówka z sałaty mix, pomidorów koktajlowych, ogórka zielonego, sera feta (mleko), cebuli czerwonej z ziarnami słonecznika w sosie miodowo- musztardowym (miód, gorczyca)
- Baton zbożowy musli z bananem w polewie waniliowej
- Sok naturalny 100% jabłko-gruszka
|
19.11.2025 r. środa | Zupa z soczewicy z ziemniakami – składniki: soczewica czerwona, marchew, pietruszka, seler, cebula, czosnek, pulpa pomidorowa, przyprawy, ziemniaki , porcja rosołowa drobiowa, śmietana 30%(mleko), mleko kokosowe Kopytka z boczkiem i cebulką - składniki: ziemniaki, mąka pszenna, jaja, woda, cebula, olej rzepakowy, boczek świeży Kapusta gotowana - składniki: kapusta kwaszona, cebula, boczek wędzony, kiełbasa, przyprawy: majeranek, słodka papryka Herbatka malinowa z cukrem trzcinowym
|
20.11.2025r. czwartek | Zupa brokułowa z ziemniakami - składniki: brokuły, marchew, pietruszka, seler, por, sól, śmietana 18%, ziemniaki Makaron, indyk w sosie śmietanowo–pieczarkowym - składniki: makaron z mąki durum, filet z kurczaka, pieczarki, przyprawy, cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, śmietana 30% Surówka z pora, jabłka, marchwi z majonezem - składniki: por, jabłka, marchew ,ogórek konserwowy, majonez (jaja, musztarda(gorczyca)) Sok naturalny100% jabłko-wiśnia
|
21.11.2025r. piątek | Żurek z jajkiem – składniki: barszcz biały, sól, śmietana 18%, kiełbasa zwyczajna (mięso wieprzowe, mąka ziemniaczana, białko sojowe, czosnek), boczek wędzony, jaja chleb pszenno-żytni - składniki: (mąka żytnia i pszenna), drożdże, woda, kwas naturalny Pierogi z owocami- składniki: mąka pszenna, woda, jabłka, brzoskwinia, jogurt grecki , śmietanka, cukier trzcinowy Marchewka z jabłkiem– składniki: marchew, jabłka, cukier trzcinowy Kompot owoce leśne z cukrem trzcinowym
|