Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

od 05.05.2025 r. do 09.05.2025 r.

Data i dzień tygodnia

Jadłospis

05.05.2025 r.

poniedziałek

  • Kapuśniak z białej kapusty, pomidorami  – składniki : ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, por, sól, kapusta biała, porcja rosołowa, cebula, kiełbasa wiejska(mięso wieprzowe, mąka ziemniaczana, białko sojowe, czosnek) , boczek wędzony, koncentrat pomidorowy 30%, chleb wieloziarnisty((mąka pszenna, mąka żytnia, słód naturalnie palony, drożdże, słonecznik, płatki owsiane, siemię lniane)
  • Makaron z serem i z masłem – składniki : ser biały półtłusty, masło ekstra (śmietanka, barwniki, karotenycukier trzcinowy, cynamon, makaron świderki z mąki durum i pszennej,
  • Kompot  wieloowocowy - składniki : jabłka, śliwka, wiśnia, czarna i czerwona porzeczka, agrest, aronia, brzoskwinia,  cukier trzcinowy       
  • Chipsy z jabłek

06.05.2025 r.

wtorek

  • Koperkowa z ryżem -  składniki: koperek, ryż, marchew, pietruszka, seler, por, sól, porcja rosołowa, śmietana
  • Ziemniaki z koperkiem, nuggetsy  z fileta  kurczaka   – składniki : filet z kurczaka, olej rzepakowy, sól, pieprz naturalny, ziemniaki, przyprawa do kurczaka( papryka słodka, cebula , tymianek, czosnek, rozmaryn,  majeranek, oregano) mąka pszenna/mąka kukurydziana
  • Sałata z jogurtem– składniki : sałata masłowa, jogurt grecki (mleko)
  • Kompot wiśniowo-truskawkowy

07.05.2025 r.

środa

  • Zupa brokułowa z ziemniakami -  składniki: brokuły mrożone, marchew, pietruszka, seler, por,  sól, śmietana 18% ziemniaki
  • Pierogi z mięsem i pieczarkami – składniki : woda, mąka pszenna, sól. Farsz : mięso wieprzowe gotowane, pieczarka, cebula, warzywa, seler, gluten, przyprawy
  • Kapusta gotowana – składniki : kapusta kwaszona, cebula,  boczek surowy i wędzony, przyprawy( pieprz naturalny, papryka czerwona, sól) kiełbasa wiejska(mięso wieprzowe, mąka ziemniaczana, białko sojowe, czosnek)
  • Napój miętowo- cytrynowy z miodem

08.05.2025 r.

czwartek

  • Zupa z fasoli białej i z ziemniakami-  składniki : fasola biała drobna, marchew, pietruszka, seler, por, nać pietruszki, porcja rosołowa, ziemniaki, kiełbasa śląska (mięso wieprzowe, mąka ziemniaczana, białko sojowe, czosnek), boczek wędzony, chleb pszenno-żytni  (mąka żytnia i pszenna, drożdże, woda, kwas naturalny)
  • Kasza, pieczeń  ze schabu w sosie  – składniki :  schab  wieprzowy, olej rzepakowy, sól, pieprz naturalny,mąka pszenna/mąka ziemniaczana,  kasza jęczmienna bulgur, cebula, przyprawy((papryka słodka, cebula , tymianek, czosnek, rozmaryn,  majeranek, oregano)
  • Surówka z kapusty czerwonej- składniki : kapusta czerwona, jabłka ,majonez (jaja, musztarda(gorczyca)
  • Kompot z owoców leśnych- składniki : porzeczka czarna, czerwona, jeżyny, maliny, truskawka z  cukrem trzcinowym

09.05.2025 r.

piątek

  • Zupa pieczarkowa  -  składniki :pieczarki,  marchew, pietruszka, seler, por, cebula, sól niskosodowa, porcja rosołowa, makaron łazanki(mąka pszenna),śmietana 18%,
  • Ziemniaki z koperkiem, ryba smażona -  składniki : filet z miruny b/s, jaja, mąka pszenna/mąka kukurydziana, bułka tarta, olej rzepakowy, ziemniaki, sól nisko-sodowana
  • Surówka z kapusty kwaszonej – składniki : kapusta kwaszona, marchew, cukier trzcinowy, oliwa z oliwek
  • Herbatka porzeczkowa

Szkoła zastrzega sobie prawo do niewielkich modyfikacji w jadłospisie