15.09.2025r. poniedziałek | - Zupa ogórkowa – składniki : ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, por, sól, śmietana 18%, ogórki kwaszone ,porcja rosołowa, koperek,
- chleb pszenny (mąka żytnia i pszenna, drożdże, woda, kwas naturalny)
- Ryż, leczo z kiełbasy, papryki, cukinii z pomidorami:- składniki: ryż paraboliczny, kiełbasa wieprzowa (mięso wieprzowe, mąka ziemniaczana, białko sojowe, czosnek), papryka mix, cukinia mrożona, cebula, pulpa pomidorowa, koncentrat pomidorowy 30%, sól niskosodowa, pieprz naturalny, mąka pszenna/mąka ziemniaczana
- Kompot owoce leśne z cukrem trzcinowym
|
16.09.2025r. wtorek | - Zupa grysikowa na rosole - składniki : kasza manna, marchew, pietruszka, seler, por, sól, porcja rosołowa, nać pietruszki
- Ziemniaki z koperkiem, kotlet schabowy – składniki: schab wieprzowy, jaja, olej rzepakowy, sól, pieprz naturalny, ziemniaki, olej rzepakowy, mąka pszenna,/mąka kukurydziana, bułka tarta, sól nisko-sodowana,
- Surówka z pora, jabłka, marchwi z majonezem: - składniki: por, jabłka, marchew ,ogórek konserwowy, majonez (jaja, musztarda(gorczyca))
- Sok jabłkowy, naturalny, tłoczony
|
17.09.2025r. środa | - Kapuśniak z białej kapusty, pomidorami – składniki : ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, por, sól, kapusta biała, porcja rosołowa, cebula, kiełbasa (mięso wieprzowe, mąka ziemniaczana, białko sojowe, czosnek), boczek wędzony, koncentrat pomidorowy 30%,
- chleb pszenno-żytni (mąka żytnia i pszenna, drożdże, woda, kwas naturalny)
- Makaron, kurczak w sosie śmietanowo–pieczarkowym - składniki: makaron z mąki durum, filet z kurczaka, pieczarki, przyprawy, cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, śmietana 30%
- Herbatka owoce leśne z cukrem trzcinowym
|
18.09.2025r. czwartek | - Krupnik z kaszy – składniki: kasza jęczmienna, marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki, nać pietruszki, sól, porcja rosołowa
- Pierogi z mięsem i pieczarkami – składniki: woda, mąka pszenna, sól, farsz: mięso wieprzowe gotowane, pieczarka, cebula, warzywa, seler, gluten, przyprawy
- Fasolka gotowana - składniki: fasola szparagowa żółta i zielona, masło ekstra,
- Kompot wieloowocowy - składniki: jabłka, śliwka, wiśnia, czarna i czerwona porzeczka, agrest, aronia, brzoskwinia, cukier trzcinowy
|
19.09.2025r. piątek | - Zupa z dyni - składniki: dynia mrożona, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, sól, śmietanka 30%, makaron z mąki durum, mleczko kokosowe, przyprawy (imbir, gałka muszkat, cynamon), porcja rosołowa drobiowa
- Ziemniaki z koperkiem, ryba smażona - składniki: filet z miruny b/s, jaja, mąka pszenna/mąka kukurydziana, bułka tarta, olej rzepakowy, ziemniaki, sól nisko-sodowana
- Surówka z kapusty kwaszonej - składniki: kapusta kwaszona, marchew, cukier trzcinowy, oliwa z oliwek
- Herbata porzeczkowa z cukrem trzcinowym
|