Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

od 15.09.2025 r. do 19.09.2025 r.

Data i dzień tygodnia

Jadłospis

15.09.2025r.

poniedziałek

  • Zupa ogórkowa  – składniki : ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, por, sól, śmietana 18%, ogórki kwaszone ,porcja rosołowa, koperek, 
  • chleb pszenny  (mąka żytnia i pszenna, drożdże, woda, kwas naturalny)
  • Ryż, leczo z kiełbasy, papryki, cukinii z pomidorami:- składniki: ryż paraboliczny, kiełbasa wieprzowa (mięso wieprzowe, mąka ziemniaczana, białko sojowe, czosnek), papryka mix, cukinia mrożona, cebula, pulpa pomidorowa, koncentrat pomidorowy 30%, sól niskosodowa, pieprz naturalny, mąka  pszenna/mąka ziemniaczana
  • Kompot owoce leśne z cukrem trzcinowym

16.09.2025r.

wtorek

  • Zupa grysikowa na rosole - składniki : kasza manna, marchew, pietruszka, seler, por, sól, porcja rosołowa, nać pietruszki
  • Ziemniaki z koperkiem, kotlet schabowy – składniki: schab wieprzowy, jaja,  olej rzepakowy, sól, pieprz naturalny, ziemniaki, olej rzepakowy, mąka pszenna,/mąka kukurydziana, bułka tarta, sól nisko-sodowana,
  • Surówka z pora, jabłka, marchwi z majonezem: -  składniki: por, jabłka, marchew ,ogórek konserwowy, majonez (jaja, musztarda(gorczyca))
  • Sok jabłkowy, naturalny, tłoczony

17.09.2025r.

środa

  • Kapuśniak z białej kapusty, pomidorami  – składniki : ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, por, sól, kapusta biała, porcja rosołowa, cebula, kiełbasa  (mięso wieprzowe, mąka ziemniaczana, białko sojowe, czosnek), boczek wędzony, koncentrat pomidorowy 30%,
  • chleb pszenno-żytni  (mąka żytnia i pszenna, drożdże, woda, kwas naturalny)
  • Makaron, kurczak w sosie śmietanowo–pieczarkowym -  składniki: makaron z mąki durum, filet z kurczaka, pieczarki, przyprawy, cebula, olej  rzepakowy, mąka pszenna, śmietana 30%
  • Herbatka owoce leśne z cukrem trzcinowym

18.09.2025r.

czwartek

  • Krupnik z kaszy – składniki: kasza jęczmienna, marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki, nać pietruszki, sól, porcja rosołowa
  • Pierogi z mięsem i pieczarkami – składniki: woda, mąka pszenna, sól, farsz: mięso wieprzowe gotowane, pieczarka, cebula, warzywa, seler, gluten, przyprawy
  • Fasolka gotowana - składniki: fasola szparagowa żółta i zielona, masło ekstra,
  • Kompot wieloowocowy - składniki: jabłka, śliwka, wiśnia, czarna i czerwona porzeczka, agrest, aronia, brzoskwinia, cukier trzcinowy

19.09.2025r.

piątek

  • Zupa z dyni -  składniki: dynia mrożona, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, sól, śmietanka 30%,  makaron z mąki durum, mleczko kokosowe, przyprawy (imbir, gałka muszkat, cynamon), porcja rosołowa drobiowa
  • Ziemniaki z koperkiem, ryba smażona -  składniki: filet z miruny b/s, jaja, mąka pszenna/mąka kukurydziana, bułka tarta, olej rzepakowy, ziemniaki, sól nisko-sodowana
  • Surówka z kapusty kwaszonej - składniki: kapusta kwaszona, marchew, cukier trzcinowy, oliwa z oliwek
  • Herbata porzeczkowa z cukrem trzcinowym

Szkoła zastrzega sobie prawo do niewielkich modyfikacji w jadłospisie