Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

od 29.09.2025 r. do 03.10.2025 r.

Data i dzień tygodnia

Jadłospis

29.09.2025 r.

poniedziałek

  • Krupnik chłopski – składniki: kasza jęczmienna pęczak, marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki ,cebula,  sól niskosodowa, porcja rosołowa, nać pietruszki, boczek wędzony, kiełbasa sołtysa (mięso wieprzowe, mąka ziemniaczana, białko sojowe, czosnek)
  • Makaron, kurczak w sosie  serowo – brokułowym – składniki: makaron z mąki durum, filet z kurczaka, olej  rzepakowy, ser żółty i topiony, brokuły mrożone, marchew mini, mąka pszenna/ mąka ziemniaczana, śmietana, cebula,
  • Kompot truskawkowy z cukrem trzcinowym

30.09.2025 r.

wtorek

  • Zupa kalafiorowa z groszkiem i  makaronem na rosole -  składniki: marchew, pietruszka, seler, por, sól, groszek zielony, makaron kuleczki ( mąka durum, śladowe ilości soi, jaja, mąka pszenna), porcja rosołowa drobiowa
  • Ziemniaki, pulpety wieprzowe  w sosie pomidorowym – składniki: makaron -mąka pszenna (mąka durum), łopatka wieprzowa, jaja, bułka pszenna, koncentrat pomidorowy, śmietanka 18% ,mąka pszenna/mąka ziemniaczana, cebula, masło extra
  • Surówka z kapusty białej – składniki: kapusta biała, marchew, ogórek kiszonego, jabłka, groszek zielony, majonez (jaja, musztarda, gorczyca)
  • Herbatka miętowa z cukrem trzcinowym

01.10.2025 r.

środa

  • Zupa grochowa - składniki: groch łuskany, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, por, nać pietruszki, mąka pszenna, boczek wędzony, kiełbasa sołtysa (mięso wieprzowe, mąka ziemniaczana, białko sojowe, czosnek), chleb wieloziarnisty
  • Pierogi z serem - składniki: mąka pszenna, ser biały, jogurt grecki 10%, cukier trzcinowy,  śmietana (mleko)
  • Marchewka z jabłkiem – składniki: marchew, jabłka , ananas konserwowy, cukier trzcinowy
  • Kompot wieloowocowy z cukrem trzcinowym

02.10.2025r.

czwartek

  • Zupa porowa z ziemniakami -  składniki: porcja rosołowa, por, marchew, pietruszka, seler, cebula, sól, śmietana 18%, ziemniaki
  • Kasza bulgur, pieczeń ze schabu w sosie własnym – składniki: schab wieprzowy, olej rzepakowy, sól, pieprz naturalny,mąka pszenna/mąka ziemniaczana, cebula, przyprawy (papryka słodka, cebula , tymianek, czosnek, rozmaryn, majeranek, oregano)
  • Surówka z selera – składniki: seler, marchew, jabłka, rodzynki, śmietana (mleko)
  • Sok naturalny jabłko - wiśnia

03.10.2025r.

piątek

  • Barszcz czerwony  z makaronem – składniki: buraki czerwone, marchew, pietruszka, seler, por, ,sól, porcja rosołowa, makaron (mąka pszenna, jaja)
  • Ziemniaki z koperkiem, ryba smażona -  składniki: filet z miruny b/s, jaja, mąka pszenna/mąka kukurydziana, bułka tarta, olej rzepakowy, ziemniaki, sól nisko-sodowana
  • Surówka z kapusty kwaszonej - składniki: kapusta kwaszona, marchew, cukier trzcinowy, oliwa z oliwek
  • Herbata owoce leśne z cukrem trzcinowym

Szkoła zastrzega sobie prawo do niewielkich modyfikacji w jadłospisie