Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

od 02.06.2025 r. do 06.06.2025 r.

Data i dzień tygodnia

Jadłospis

02.06.2025 r.

poniedziałek

  • Kapuśniak z młodej kapusty,  ziemniakami– składniki : kapusta młoda, marchew, pietruszka, seler, por, sól, kiełbasa zwyczajna(mięso wieprzowe, mąka ziemniaczana, białko sojowe, czosnek),porcja rosołowa, cebula, boczek wędzony, chleb pszenno-żytni  (mąka żytnia i pszenna, drożdże, woda, kwas naturalny)
  •  Ryż paraboliczny, gyros z fileta kurczaka– składniki : ryż paraboliczny, filet z kurczaka, przyprawy((papryka słodka, cebula , tymianek, czosnek, rozmaryn,  majeranek, oregano),olej  rzepakowy, masło roślinne, przyprawa curry
  • Mix fasolek szparag. gotowany z masełkiem(mleko)
  • Kompot wiśnia i truskawka

03.06.2025 r.

wtorek

  • Zupa pieczarkowa  -  składniki :pieczarki,  marchew, pietruszka, seler, por, cebula, sól niskosodowa, porcja rosołowa, makaron łazanki(mąka pszenna),śmietana 18%,
  • Ziemniaki z koperkiem, pieczony kurczak – składniki: pałka z kurczaka, olej rzepakowy, sól niskosodowa, pieprz naturalny, ziemniaki, przyprawa do kurczaka (papryka słodka, cebula, tymianek, czosnek, rozmaryn,  majeranek, oregano)
  • Surówka z sałaty mix, pomidorów koktajlowych, sera fety, ziarna słonecznika w sosie greckim
  • Sok z jabłka

04.06.2025 r.

środa

  • Zupa grochowa- składniki : groch łuskany, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, por, nać pietruszki,  mąka pszenna boczek wędzony, kiełbasa sołtysa( mięso wieprzowe, mąka ziemniaczana, białko sojowe, czosnek)
  • chleb wieloziarnisty -składniki : mąka pszenna, mąka żytnia, słód naturalnie palony, drożdże, słonecznik, płatki owsiane, siemię lniane
  • Pampuchy z sosem truskawkowym – składniki : pampuchy( woda, mąka pszenna, sól, olej rzepakowy, cukier trzcinowy, mleko, jaja, drożdże), truskawki mrożone, śmietana, jogurt naturalny grecki 10%
  • Napój z mięty i  cytryny

05.06.2025 r.

czwartek

  • Krupnik chłopski – składniki : kasza jęczmienna pęczak, marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki ,cebula,  sól niskosodowa, porcja rosołowa, nać pietruszki, boczek wędzony
  • Makaron kokardki, pulpety wieprzowe  w sosie pomidorowym– składniki: makaron -mąka pszenna, mąka durum, łopatka wieprzowa ,jaja, bułka pszenna, koncentrat pomidorowy, śmietanka 18% ,mąka pszenna/mąka ziemniaczana, cebula
  • Surówka z kapusty pekińskiej – składniki: kapusta pekińska, marchew, ogórek zielony, kukurydza, z sosem  greckim, oliwa z oliwek
  • Kompot z owoców leśnych- składniki : porzeczka czarna, czerwona, jeżyny, maliny, truskawka z  cukrem trzcinowym

06.06.2025 r.

piątek

  • Zupa ogórkowa z ryżem – składniki : , marchew, pietruszka, seler, por, sól, śmietana 18%, ogórki kwaszone ,ryż, koperek zielony
  • Ziemniaki z koperkiem, ryba smażona -  składniki : filet z miruny b/s, jaja, mąka pszenna/mąka kukurydziana, bułka tarta, olej rzepakowy, ziemniaki, sól nisko-sodowana
  • Surówka z kapusty kwaszonej – składniki : kapusta kwaszona, marchew, cukier trzcinowy, oliwa z oliwek
  • Herbatka malinowa z cukrem trzcinowym

Szkoła zastrzega sobie prawo do niewielkich modyfikacji w jadłospisie