Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

od 17.11.2025 r. do 21.11.2025 r.

Data i dzień tygodnia

Jadłospis

17.11.2025 r.

poniedziałek

  • Zupa ziemniaczana – składniki: marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki , sól, porcja rosołowa, mąka pszenna/mąka ziemniaczana, śmietana, kiełbasa zwyczajnamięso wieprzowe, mąka ziemniaczana, białko sojowe, czosnek),                                                                            
  • chleb wieloziarnisty ((mąka pszenna, mąka żytnia, słód naturalnie palony, drożdże, słonecznik, płatki owsiane, siemię lniane)
  • Ryż paraboliczny, gyros z fileta kurczaka – składniki: ryż paraboliczny, filet z kurczaka, przyprawy (papryka słodka, cebula, tymianek, czosnek, rozmaryn,  majeranek, oregano, curry), olej rzepakowy, masło extra (mleko)
  • Bukiet warzyw gotowanych - składniki: brokuł, kalafior, marchew mini, fasolka szparagowa, sos: oliwa z oliwek, sos grecki, miód pszczeli
  • Kompot ze śliwek z cukrem trzcinowym

18.11.2025 r.

wtorek

  • Zupa grysikowa na rosole - składniki: kasza manna, marchew, pietruszka, seler, por, sól, porcja rosołowa, nać pietruszki
  • Ziemniaki z koperkiem, kotlet schabowy – składniki: schab wieprzowy, jaja,  olej rzepakowy, sól, pieprz naturalny, ziemniaki, olej rzepakowy, mąka pszenna,/mąka kukurydziana, bułka tarta, sól nisko-sodowana,
  • Surówka z sałaty mix, pomidorów koktajlowych, ogórka zielonego, sera feta (mleko), cebuli czerwonej z ziarnami słonecznika w sosie miodowo- musztardowym (miód, gorczyca)
  • Baton zbożowy musli  z bananem w polewie waniliowej 
  • Sok naturalny 100%  jabłko-gruszka

19.11.2025 r.

środa

  • Zupa z soczewicy z ziemniakami – składniki: soczewica czerwona, marchew, pietruszka, seler, cebula, czosnek, pulpa pomidorowa, przyprawy, ziemniaki , porcja rosołowa drobiowa, śmietana 30%(mleko), mleko kokosowe

  • Kopytka z boczkiem i cebulką - składniki: ziemniaki, mąka pszenna, jaja, woda, cebula, olej rzepakowy, boczek świeży

  • Kapusta gotowana - składniki: kapusta kwaszona, cebula,  boczek wędzony, kiełbasa, przyprawy: majeranek, słodka papryka

  • Herbatka malinowa z cukrem trzcinowym

20.11.2025r.

czwartek

  • Zupa brokułowa z ziemniakami -  składniki: brokuły, marchew, pietruszka, seler, por, sól, śmietana 18%, ziemniaki

  • Makaron, indyk w sosie śmietanowo–pieczarkowym -  składniki: makaron z mąki durum, filet z kurczaka, pieczarki, przyprawy, cebula, olej  rzepakowy, mąka pszenna, śmietana 30%

  • Surówka z pora, jabłka, marchwi z majonezem - składniki: por, jabłka, marchew ,ogórek konserwowy, majonez (jaja, musztarda(gorczyca))

  • Sok naturalny100% jabłko-wiśnia

21.11.2025r.

piątek

  • Żurek z jajkiem – składniki: barszcz biały, sól, śmietana 18%, kiełbasa zwyczajna (mięso wieprzowe, mąka ziemniaczana, białko sojowe, czosnek), boczek wędzony, jaja chleb pszenno-żytni - składniki: (mąka żytnia i pszenna), drożdże, woda, kwas naturalny

  • Pierogi z owocami- składniki: mąka pszenna, woda, jabłka, brzoskwinia, jogurt grecki , śmietanka, cukier trzcinowy

  • Marchewka z jabłkiem– składniki: marchew, jabłka, cukier trzcinowy

  • Kompot owoce leśne z cukrem trzcinowym

Szkoła zastrzega sobie prawo do niewielkich modyfikacji w jadłospisie