Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

od 10.11.2025 r. do 14.11.2025 r.

Data i dzień tygodnia

Jadłospis

10.11.2025 r.

poniedziałek

--------------------------------------------------------------------------------------------

11.11.2025 r.

wtorek

--------------------------------------------------------------------------------------------

12.11.2025 r.

środa

  • Zupa kalafiorowa z ziemniakami -  składniki: kalafior mrożony, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, sól, śmietana 18%, , porcja rosołowa, ziemniaki,

  • Makaron- spaghetti z mięsem w sosie pomidorowym i serem żółtym – składniki: makaron z mąki durum (mąka pszenna), łopatka wieprzowa, pomidorowy koncentrat, sos pomidorowy z ziołami, cebula, ser żółty (mleko), majeranek, bazylia suszona, mąka pszenna/mąka ziemniaczana 

  • Chipsy z jabłka: 100% jabłka

  • Lemoniada z miodem

13.11.2025r.

czwartek

  • Kapuśniak z białej kapusty – składniki: ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, por, sól, kapusta biała, porcja rosołowa, cebula, kiełbasa  (mięso wieprzowe, mąka ziemniaczana, białko sojowe, czosnek), boczek wędzony, koncentrat pomidorowy 30%, chleb pszenno-żytni  (mąka żytnia i pszenna, drożdże, woda, kwas naturalny)

  • Kasza jęczmienna, pieczeń ze schabu w sosie własnym – składniki: schab wieprzowy, olej rzepakowy, sól, pieprz naturalny,mąka pszenna/mąka ziemniaczana, cebula, przyprawy (papryka słodka, cebula , tymianek, czosnek, rozmaryn, majeranek, oregano)

  • Surówka z selera – składniki: seler, marchew, jabłka, rodzynki, śmietana (mleko)

  • Sok jabłkowy 100%

14.11.2025r.

piątek

  • Zupa pieczarkowa - składniki: pieczarki, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, sól niskosodowa, porcja rosołowa, makaron muszelki (mąka pszenna),śmietana 18%,

  • Ziemniaki z koperkiem, ryba smażona -  składniki: filet z miruny b/s, jaja, mąka pszenna/mąka kukurydziana, bułka tarta, olej rzepakowy, ziemniaki, sól nisko-sodowana, pieprz cytrynowy

  • Surówka z kapusty kiszonej - składniki: kapusta kiszona, marchew, cukier trzcinowy, oliwa z oliwek

  • Śliwka

  • Kompot wieloowocowy z cukrem trzcinowym

Szkoła zastrzega sobie prawo do niewielkich modyfikacji w jadłospisie