Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

od 13.10.2025 r. do 17.10.2025 r.

Data i dzień tygodnia

Jadłospis

13.10.2025 r.

poniedziałek

  • Krupnik z kaszy – składniki: kasza jęczmienna, marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki, nać pietruszki, sól, porcja rosołowa
  • Makaron- spaghetti z mięsem w sosie pomidorowym i serem żółtym – składniki: makaron z mąki durum (mąka pszenna), łopatka wieprzowa, pomidorowy koncentrat, sos pomidorowy z ziłami, cebula, ser żółty (mleko), majeranek, bazylia suszona, mąka pszenna/mąka ziemniaczana
  • Kompot truskawkowy z cukrem trzcinowym

14.10.2025 r.

wtorek

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

15.10.2025 r.

środa

  • Zupa koperkowa z ziemniakami – składniki: ziemniaki, koperek zielony, marchew, pietruszka, seler, por, sól, śmietana 18% (mleko), porcja rosołowa drobiowa
  • Ryż paraboliczny, gyros z fileta kurczaka – składniki: ryż paraboliczny, filet z kurczaka, przyprawy (papryka słodka, cebula, tymianek, czosnek, rozmaryn,  majeranek, oregano, curry), olej rzepakowy, masło extra (mleko)
  • Bukiet warzyw gotowany- składniki: brokuł, kalafior, marchew mini, fasolka szparagowa, sos: oliwa z oliwek, sos grecki, miód pszczeli
  • Sok naturalny jabłko - wiśnia

16.10.2025r.

czwartek

  • Zupa grysikowa na rosole - składniki: kasza manna, marchew, pietruszka, seler, por, sól, porcja rosołowa, nać pietruszki
  • Ziemniaki, kotlet schabowy z pieczarką – składniki: schab wieprzowy, jaja,  olej rzepakowy, sól, pieprz naturalny, ziemniaki, olej rzepakowy, mąka pszenna, bułka tarta, pieczarka, cebula,
  • Surówka z kapusty białej – składniki: kapusta biała, marchew, rzodkiewka, kukurydza, oliwa, sos grecki, koperek
  • Herbata miętowa z cukrem trzcinowym

17.10.2025r.

piątek

  • Zupa ogórkowa z ryżem – składniki: marchew, pietruszka, seler, por, sól, śmietana 18%, ogórki kwaszone ,ryż, koperek zielony
  • Ziemniaki z koperkiem, ryba smażona -  składniki: filet z miruny b/s, jaja, mąka pszenna/mąka kukurydziana, bułka tarta, olej rzepakowy, ziemniaki, sól nisko-sodowana
  • Surówka z pora, jabłka, marchwi z majonezem - składniki: por, jabłka, marchew ,ogórek konserwowy, majonez (jaja, musztarda(gorczyca))
  • Kompot wieloowocowy z cukrem trzcinowym

Szkoła zastrzega sobie prawo do niewielkich modyfikacji w jadłospisie