Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

od 03.03.2025 r. do 07.03.2025 r.

Data i dzień tygodnia

Jadłospis

03.03.2025 r.

poniedziałek

  • Zupa z fasoli szparagowej z ziemniakami - składniki: fasolka szparagowa zielona, marchew, pietruszka, seler, por, sól, nać pietruszki, ziemniaki, śmietana, porcja drobiowa
  • Makaron - spaghetti z mięsem w sosie pomidorowym  i serem żółtym – składniki: makaron z mąki durum i  mąki pszennej/mąka ziemniaczana, łopatka wieprzowa, sos pomidorowo - ziołowy, koncentrat pomidorowy 30% cebula, ser żółty(mleko), majeranek, bazylia suszona, marchew
  • Kompot wieloowocowy - składniki: jabłka, śliwka, wiśnia, czarna i czerwona porzeczka, agrest, aronia, brzoskwinia,  cukier trzcinowy

04.03.2025 r.

wtorek

  • Rosół drobiowy z makaronem -  składniki: marchew, pietruszka, seler, por, nać pietruszki, makaron (mąka pszenna, jaja, woda), porcja rosołowa z kurczaka i indyka,
  • Ziemniaki z koperkiem, kotlet schabowy panierowany – składniki: schab wieprzowy, jaja, olej rzepakowy, sól, pieprz naturalny, ziemniaki, olej rzepakowy, mąka pszenna, bułka tarta/mąka kukurydziana, sól nisko-sodowana
  • Surówka z kapusty pekińskiej – składniki: kapusta pekińska, marchew, ogórek zielony, kukurydza, sos grecki, oliwa z oliwek
  • Herbatka owoce leśne z cukrem trzcinowym

05.03.2025 r.

środa

  • Zupa jarzynowa z ziemniakami - składniki: marchew, pietruszka, seler, por, sól, nać pietruszki, ziemniaki, mąka pszenna, kalafior, fasolka szparagowa, kapusta biała, porcja rosołowa, śmietana (mleko)
  • Pampuchy z sosem truskawkowym – składniki: pampuchy (woda, mąka pszenna, sól, olej rzepakowy, cukier trzcinowy, mleko, jaja, drożdże), truskawki mrożone, śmietana, jogurt naturalny grecki 10%
  • Napój z soku z cytryny i miodu

06.03.2025 r.

czwartek

  • Zalewajka – składniki: barszcz biały – składniki: woda, mąka żytnia, mąka pszenna, czosnek, sól, śmietana 18%, kiełbasa śląska (mięso wieprzowe, mąka ziemniaczana, białko sojowe, czosnek), mąka pszenna, boczek wędzony, ziemniaki, cebula
  • Kasza pęczak, pulpety drobiowe w sosie pomidorowym – składniki: mąka pszenna, filet z kurczaka, cebula, przyprawy do mięsa: (papryka słodka, cebula , tymianek, czosnek, rozmaryn,  majeranek, oregano), jaja, bułka pszenna, koncentrat pomidorowy
  • Surówka z ogórka kwaszonego, marchwi, cebuli z oliwą z oliwek
  • Kompot wiśniowy z cukrem trzcinowym

07.03.2025 r.

piątek

  • Zupa z dyni -  składniki: dynia mrożona, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, sól, śmietana, makaron, mleczko kokosowe, przyprawy(imbir, gałka muszkat., curry,cynamon)
  • Ziemniaki, ryba smażona -  składniki: filet z miruny, jaja, mąka pszenna, bułka tarta, olej rzepakowy, ziemniaki, sól nisko-sodowana
  • Surówka z kapusty kwaszonej - składnik: kapusta kwaszona, marchew, cukier trzcinowy, oliwa z oliwek
  • Herbatka malinowa z cukrem trzcinowym

Szkoła zastrzega sobie prawo do niewielkich modyfikacji w jadłospisie