Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

od 08.09.2025r. do 12.09.2025r.

Data i dzień tygodnia

Jadłospis

08.09.2025r.

poniedziałek

  • Zupa ziemniaczana – składniki: marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki, sól, porcja rosołowa, mąka pszenna/mąka ziemniaczana, śmietana, kiełbasa zwyczajna (mięso wieprzowe, mąka ziemniaczana, białko sojowe, czosnek)
    chleb wieloziarnisty (mąka pszenna, mąka żytnia, słód naturalnie palony, drożdże, słonecznik, płatki owsiane, siemię lniane)
  • Makaron- spaghetti z mięsem w sosie pomidorowym i serem żółtym – składniki: makaron z mąki durum i mąki pszennej, łopatka wieprzowa, pomidory, cebula, ser żółty (mleko), majeranek, bazylia suszona, mąka pszenna/mąka ziemniaczana
  • Herbata malinowa – składniki: dzika róża, jabłka, hibiskus, czarna jarzębina, jeżyna, aronia, cukier trzcinowy

09.09.2025r.

wtorek

  • Koperkowa z ryżem - składniki: koperek, ryż, marchew, pietruszka, seler, por, sól, porcja rosołowa,
  • Ziemniaki z koperkiem, kotlet pożarski – składniki: filet z kurczaka, olej rzepakowy, cebula, sól niskosodowa, pieprz naturalny, ziemniaki, jaja, bułka pszenna
  • Mizeria - składniki: ogórek zielony z jogurtem greckim (mleko)
  • Kompot z wiśni z cukrem trzcinowym

10.09.2025r.

środa

  • Zupa kalafiorowa z ziemniakami - składniki :kalafior mrożony, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, sól, śmietana 18% (mleko), porcja rosołowa, ziemniaki,
  • Kasza, gulasz wieprzowy - składniki: łopatka wieprzowa, kasza jęczmienna, olej rzepakowy, sól niskosodowa, pieprz naturalny, cebula przyprawy (papryka słodka, cebula, tymianek, czosnek, rozmaryn, majeranek, oregano), mąka pszenna
  • Surówka z kapusty czerwonej - składniki: kapusta czerwona, jabłka, majonez (jaja, musztarda - gorczyca)
  • Napój z soku z cytryny z miodem

11.09.2025r.

czwartek

  • Zupa pomidorowa z makaronem - składniki: koncentrat pomidorowy 30%, marchew, pietruszka, seler, por, nać pietruszki, makaron z mąki pszennej– durum, śmietana, porcja rosołowa
  • Ziemniaki, pieczony kurczak – składniki: pałka z kurczaka, olej rzepakowy, sól, pieprz naturalny, ziemniaki, przyprawa do kurczaka (papryka słodka, cebula,tymianek, czosnek, rozmaryn, majeranek, oregano)
  • Marchewka z groszkiem gotowana - składniki: marchew kostka, groszek zielony mrożony, masło extra (mleko), mąka ziemniaczana
  • Kompot ze śliwek z cukrem trzcinowym

12.09.2025r.

piątek

  • Barszcz ukraiński - składniki: buraki czerwone młode, kapusta biała , marchew, pietruszka, seler, por, sól, nać pietruszki, ziemniaki, fasola biała, śmietana, porcja rosołowa
  • Pierogi leniwe z masełkiem – składniki: mąka pszenna, ziemniaki, woda, olej rzepakowy, ser biały, masło ekstra (śmietanka)
  • Surówka z marchwi z jabłkiem i brzoskwinią – składniki: marchew, jabłka , brzoskwinie konserwowe, cukier trzcinowy,
  • Kompot truskawkowy z cukrem trzcinowym

Szkoła zastrzega sobie prawo do niewielkich modyfikacji w jadłospisie