Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

od 08.04.2024 r. do 12.04.2024 r.

Data i dzień tygodnia

Jadłospis

08.04.2024 r. poniedziałek

  • Kapuśniak z  ziemniakami– składniki : kapusta kiszona, marchew, pietruszka, seler, por, sól, kiełbasa zwyczajna(mięso wieprzowe, mąka ziemniaczana, białko sojowe, czosnek),porcja rosołowa, cebula, chleb pszenno-żytni  (mąka żytnia i pszenna, drożdże, woda, kwas naturalny)
  • Ryż, gyros z fileta kurczaka– składniki : ryż paraboliczny, filet z kurczaka, przyprawy((papryka słodka, cebula , tymianek, czosnek, rozmaryn,  majeranek, oregano),olej  rzepakowy, masło roślinne, przyprawa curry
  • Bukiet warzyw gotowany - składniki : brokuł, kalafior, marchew mini, sos :  oliwa z oliwek , sos  grecki
  • Kompot z truskawek

09.04.2024 r. wtorek

  • Rosół drobiowy z makaronem-  składniki :  marchew, pietruszka, seler, por, nać pietruszki, makaron (mąka pszenna, jaja, woda), porcja rosołowa z kurczaka i indyka
  • Ziemniaki z koperkiem , pieczony kurczak – składniki : pałka z kurczaka, olej rzepakowy, sól, pieprz naturalny, ziemniaki, przyprawa do kurczaka( papryka słodka, cebula , tymianek, czosnek, rozmaryn,  majeranek, oregano)
  • Surówka z sałaty mix, pomidorów suszonych, papryki czerwonej,  mozzarelli, ziarna słonecznika z  sosem  greckim
  • Mięta z cytryną

10.04.2024 r. środa

  • Zupa porowa z ziemniakami -  składniki : por,  marchew, pietruszka, seler, por, cebula, sól, śmietana 18%, porcja rosołowa, mąka pszenna, ziemniaki
  • Kasza , pieczeń wieprzowina  w sosie – składniki : kasza jęczmienna,mąka pszenna,/mąka ziemniaczana, szynka  wieprzowa, cebula ,przyprawy do mięsa: ( papryka słodka, cebula , tymianek, czosnek, rozmaryn,  majeranek, oregano), masło ekstra (mleko)
  • Surówka z kapusty białej-składniki: kapusta biała, marchew, rzodkiewka z sosem greckim
  • Kompot z owoców leśnych- składniki : porzeczka czarna, czerwona, jeżyny, maliny, truskawka z  cukrem trzcinowy                                                          

11.04.2024 r. czwartek

  • Zupa z fasoli szparagowej z ziemniakami – składniki : fasolka szparagowa zielona , marchew, pietruszka, seler, por, sól, nać pietruszki, ziemniaki, mąka pszenna, śmietana ,porcja rosołowa
  • Pierogi z mięsem – składniki : woda, mąka pszenna, sól. Farsz : mięso wieprzowe gotowane, cebula, warzywa, seler, gluten, przyprawy
  • Kapusta gotowana – składniki : kapusta kwaszona, cebula,  boczek surowy i wędzony, przyprawy( pieprz naturalny, papryka czerwona, sól)
  • Napój z cytryny

12.04.2024 r. piątek

  • Zupa kalafiorowa z makaronem i groszkiem zielonym-  składniki :kalafior,  marchew, pietruszka, seler, por, sól, groszek zielony ,makaron muszelki( mąka durum, wody, śladowe ilości soi i jaj, mąka pszenna) , porcja rosołowa drobiowa
  • Ziemniaki z koperkiem , kotlet z jajka – składniki: jaja, bułka pszenna, mleko, cebula, nać pietruszki, szczypiorek młody
  • Sałata masłowa z jogurtem greckim 10%, ( mleko)
  • Sok z jabłka

Szkoła zastrzega sobie prawo do niewielkich modyfikacji w jadłospisie